Bejelentkezés

fp-icons2fp-icons2-fb

MENÜPONTOK

ad1

Agrár Széchenyi keret DUPLÁZVA!

Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében mostantól az igényelhető maximális hitelösszeg a jelenlegi 50 millió forintról a duplájára, 100 millió forintra emelkedik. A kedvező módosítás főként az általános csekély összegű támogatási kerettel rendelkező vállalkozások, például az élelmiszeripari vállalkozások, TÉSZ-ek és termelői csoportok finanszírozási lehetőségeinek bővítésében jelent érdemi előrelépést.

Fentiekkel egy időben további jelentős változás kerül bevezetésre: a Kormányzat a 2017. év téli-tavaszi fagykárok és jégkárok által sújtott mezőgazdasági termelők veszteségeinek enyhítésére idén is 100%-os kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatással, valamint egyéb költségtámogatásokkal (mint pl. szerződéskötési díj, közjegyzői díj, értékbecslési díj, stb.) segíti a jogosultsági feltételeknek megfelelő agrárvállalkozások kedvező finanszírozási forráshoz jutását. Ez az akár kamat- és költségmentesen is elérhető Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel (ASZK) segítséget nyújthat a termelők számára a kárenyhítő juttatás kifizetéséig, továbbá lehetőséget biztosít számukra a káreseményből származó veszteségek kigazdálkodására.

Az akár hiteldíj-mentes finanszírozási lehetőség a rendelet mellékletében meghatározott 915 településen székhellyel/fiókteleppel/telephellyel rendelkező vállalkozások számára érhető el. A támogatás az „ültetvény" minősítésű földterületek után, hektáronként legfeljebb 1 millió forint igénybevett hitelig, a 2017. augusztus 8-át követően, de legkésőbb 2017. december 31-ig megkötött és hatályba is lépett hitelszerződésekhez kapcsolódóan vehető igénybe (amennyiben a hitelhez biztosított magasabb összegű támogatásokra elegendő szabad csekély összegű támogatási kerettel is rendelkeznek a vállalkozások).

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Bizonytalan...

ingatlana forgalmi értékében?
Kérje munkatársunk segítségét!

Kattinson ide!

Szavazás

Segítsen tovább tökéletesíteni weblapunk, cserébe ajándékkal jutalmazzuk!

Szavazok!

Hírlevél

E - Valutaváltó

Mit váltunk:
Mennyit:
Mire váltunk:
Eredmény:

Teszt

Teszt