Bejelentkezés

fp-icons2fp-icons2-fb

MENÜPONTOK

ad1

JTM változás!

Az MNB Bankrendszer szintű elvárása a felelős és tisztességes szolgáltatói hozzáállás mellett a tudatos fogyasztói magatartás elősegítése érdekében a banki jelzáloghitel portfólióban a fix kamatozású hitelek arányának növelése.

A jelzáloghitelt felvevő ügyfelek biztonsága és a kiszámítható törlesztőrészletű, fix kamatozású lakáskölcsönök térnyerése érdekében az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatóra (JTM) vonatkozó adósságfék szabályok 2018.10.01-i hatállyal történő módosításáról döntött: 29/2018 (VIII. 21.) MNB rendelet. A rövidebb kamatperiódusú lakáshitelek törlesztőrészlete gyakran megváltozhat, akár kedvezőtlen irányba is, így ezen ügyfeleknek kellő jövedelem-tartalékkal kell rendelkezniük, annak érdekében, hogy a hitelek visszafizetése problémamentesen megvalósuljon. Az MNB a táblázatban szereplő feltételek mentén módosult JTM rendeleti előírásokkal kívánja biztosítani, hogy a kamatkockázatnak kitett ügyfelek is megfelelő jövedelmi tartalékkal rendelkezzenek, felkészülve ezzel a törlesztőrészletek kedvezőtlen megváltozására.

A rendelet módosulásával a korábbi 85%-os jelzáloghitel törlesztőrészletek beszámítására vonatkozó szabály eltörlésre kerül, illetve új tételként jelenik meg a visszatérítendő hazai vagy uniós költségvetési forrású támogatás az adósságszolgálatban. A rendeleti változások 2018. október 1-től befogadott jelzáloghitel igénylések esetén alkalmazandók.

 

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Bizonytalan...

ingatlana forgalmi értékében?
Kérje munkatársunk segítségét!

Kattinson ide!

Szavazás

Segítsen tovább tökéletesíteni weblapunk, cserébe ajándékkal jutalmazzuk!

Szavazok!

Hírlevél

E - Valutaváltó

Mit váltunk:
Mennyit:
Mire váltunk:
Eredmény:

Teszt

Teszt