Emésztési zavarok

Brit paraziták

Tartalom

  Végül orvoshoz fordult, a vizsgálat pedig felfedte, hogy egy galandféreg ágyazódott az agyába.

  brit paraziták

  A Gerard nevű páciens agytörzse összetömörült, a koponyáján belüli nyomás pedig szélsőségesen megemelkedett az agyában felgyülemlett folyadéktól. A szakértők brit paraziták életveszélyes állapotban volt, ezért műtétet hajtottak végre rajta.

  brit paraziták helminthiasis hatékony kezelés

  Az MRI az operáció előtt egy cisztát mutatott ki az agyában, később pedig kiderült, hogy egy horgasfejű galandféregről van szó. A parazita tíz éven át élt a férfi agyában.

  brit paraziták parazitak kezelese es diagnosztizalasa

  Az efféle élősködők általában szennyezett étel vagy víz elfogyásztásával kerülnek a brit paraziták. A férgek a legtöbbször az ember gyomrában maradnak, csak ritka esetben jutnak el az agyba, illetve az izmokba.

  brit paraziták ellenkerek a kerekes féreg átadására

  A fertőzés általában diagnosztizálatlan marad, hiszen enyhe tüneteket produkál, vagy nem is jár tünetekkel. A Gerard agyában talált élősködő centiméteres volt.

  brit paraziták a parazita szimbiózis

  Kép: iStock Az orvosok szerint a hasonló fertőzés megelőzhető az ételek megfelelő elkészítésével, a higiéniára pedig különösen oda kell figyelni az olyan, a paraziták által érintett országokban, mint Mexikóban és Indiában.