Bejelentkezés

fp-icons2fp-icons2-fb

MENÜPONTOK

ad1

Devizahitel (Osztrák hitel)

Évek óta használja a köznyelv azt a kifejezést, hogy „osztrák hitel”, amely tulajdonképpen osztrák székhelyű hitelintézetek ( kereskedelmi bank, takarékszövetkezetek) által nyújtott jelzáloghitelt takar. Több éve ismerjük már ezeket a termékeket és jó néhány folyósítás is mögöttünk van már, de szeretnénk egy tévhitet elűzni, leegyszerűsítve : … „ az osztrák hitelintézetek semmit sem néznek”…! Nem szükséges jövedelmet igazolni, nem számít, hogy az adós aktív KHR listán van ( régi BAR lista), nem érdekes hol található az ingatlan,a forgalmi értéknek 60%-át adják, a kamat 3-4% /év, stb….

Ez az idő elmúlt….! A nemzetközi gazdasági és pénzügyi válság az osztrák bankszektort sem kímélte, akadtak nehézségek ott is bőven! Nem beszélve arról, hogy néhány honfitársunk, - akik pár éve Ausztriában jelzáloghitelt vettek fel – figyelmét elkerülte, hogy kint nem „divat” nem fizetni a törlesztőrészleteket, vagy heteket, hónapokat késni a befizetésekkel…( természetesen ez nem mindenkire azonos érvényű!)

Mindezek közrejátszottak abban, hogy osztrák partnereink is szigorú feltételek mellett és korlátozottan hiteleznek napjainkban, ergo már ők is vizsgálják a KHR státuszt és rendszeres jövedelmet is igazolni kell!
Ennek ellenére, számos olyan előnyről tudunk beszámolni, amelyre csak osztrák partnereinknél tudnak szert tenni ügyfeleink!

Fontos megjegyezni, hogy nem deviza alapú, hanem devizahitelről beszélünk, ui. mind a hitelösszeg folyósítása, mind pedig a törlesztés EUR devizanemben történik!

Cikkünkben nemcsak az osztrák hitel főbb ismertetőiről számolunk be, hanem biztosítjuk lehetőségét annak, hogy egy osztrák hitel kalkulátor segítségével kiszámíthatja a leendő havi törlesztőrészletet.

Kinek ajánljuk az „osztrák” hitelt ?

 • akik rendelkeznek EUR devizabevétellel, hogy a konverziós költséget és az árfolyamkockázatot kizárhassák
 • akik számára elegendő 40-50% -os finanszírozási arány az ingatlanfedezet forgalmi értékére vetítve
 • akik megfelelően forgalomképes ingatlannal rendelkeznek Budapest és vonzáskörzete, megyeszékhely, vagy kiemelt üdülőövezet területén belül
 • akik szeretik/elvárják, ha egy pénzintézet kiszámítható, biztonságos árazás- és finanszírozási politikát folytat
 • akik fontosnak tartják a díjmentes elő, vagy végtörlesztés lehetőségét

Milyen osztrák hitelek vannak?

 • Adósságrendező hitel: a meglévő kedvezőtlen hitel, vagy hitelek kiváltására
 • Jelzáloghitel: szabad felhasználásra, felújításra, építkezésre, ingatlan vásárlására

Piaci alapú „ osztrák „ hitel többféle hitelcélra

Hitelcél

Ingatlan vásárlására, építésre, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra, szabadfelhasználásra

Hitelösszeg

10 000 EUR – nincs felső határ

Devizanem

Euro (EUR)

Futamidő

1-20 év

Kamat

5-6 % p.a. (EUR )

Kamatperiódus

6 hónap

Önerő

40-60%

(A táblázatban feltüntetett részletek a partnereink által megadott legkedvezőbb kondíciókat mutatják. A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek (Ptk. 211. §).)

Hiteligénylés folyamata

Osztrák partnerünknél bevett gyakorlat a hitelügyletek teljeskörű előszűrése, ui. minden ügyletet egyedileg kezelnek, amely alapján határozzák meg a végleges kondíciókat!

Az első lépés, hogy konkrétan és mindenre kiterjedően lássák a fedezeti ingatlant és az igazolható jövedelmeket, bevételi forrásokat. Erre megvannak a megfelelő formanyomtatványok, dokumentumok.

Ezek után küldik ki a bank hivatalos, szerződött értékbecslőjét, aki egy előre egyeztetett időpontban megejti a szemlét és pár nap múlva leadja a szakvéleményt a pénzintézet felé.

Ezt követően, adnak egy személyre szóló ajánlatot és megtörténik a személyes találkozó is, hogy megismerhessék a hitelfelvevő személyét és hogy miért akarja azt a hitelt felvenni.

Ha minden rendben zajlott, akkor következik a hitelszerződés aláírása, a szerződéskötés és a folyósítási feltételek teljesítése után pedig a kölcsönösszeg folyósítása.

Mivel egy osztrák hitel felvétele általában nem a nálunk megszokott „ sablonok” szerint történik, ezért mindenképpen érdemes kollegáinkkal felvennie a kapcsolatot! Az osztrák pénzintézetek hitelezési gyakorlata is eltér az idehaza alkalmazottól. A nyelvismeret hiánya okozta problémákkal sem kell foglalkoznia, mert kollegáink beszélnek németül és segítenek Önnek! Vállajuk, hogy a folyósítás után is közbenjárunk, ha szükséges. Több éves tapasztalttal a hátunk mögött, segítünk Önnek, hogy gond nélkül jusson kölcsön szerződéshez!

Kérjen ajánlatot most és klikkeljen a gombra! Díjmentesen előszűrjük Önnek hitelügyletét!

Ajánlat kérése!

4 hozzászólás

 • Hozzászólás hivatkozás Cp amin 2015. február 18., szerda 10:41 Írta: Cp amin

  Tisztelt Dombos Gábor!
  Köszönjük hozzászólását!
  Megértem helyzetét, de sajnos, jelenleg az aktív KHR státuszban lévő magánszemélyek ki vannak zárva idehaza a finanszírozásból. Amennyiben lehetősége van rá, mindenképpen érdemes rendezni tartozását és az azt követő 1 év múlva már az Ön számára is nyitott lesz a hitelfelvétel.

 • Hozzászólás hivatkozás Dombos Gábor 2015. február 17., kedd 00:16 Írta: Dombos Gábor

  JÓ NAPOT.ABBAN SZERETNÉM SÉGITSÉGÉT KÉRNI.Szeretnék egy családi házatt vásárolni amiben éppen albérletben vagyunk feleségemmel és 1 gyermekemmel mind a ketten dolgózunk a havi nettő jővedelmem 160.000-170.000 ezer forint a feleségem épen gyeden van.sajnos szerepelek a khr-listán egy autó megvásárlásáért még nagyon fiatal voltam amikor meg vettem és nem úgy gondolkottam ahogy kellet volna.szertnék a családomnak egy biztos házatt teremteni hogy ne keljen mindig házbol-házba költözni ez a gyermekemnek és nekünk sem jó.a segitcségét előre is köszönöm

 • Hozzászólás hivatkozás CP Admin 2014. szeptember 19., péntek 11:19 Írta: CP Admin

  Kedves Ternák Gabriella!

  Köszönjük hozzászólását!

  Több kérdést is felvet bejegyzésében. Elsőként,mivel az ingatlan nem az Ön nevén van,ill. a kölcsönügyletben sem szerepel, így hitelkiváltásról nem beszélhetünk,csak adásvételről. Másodsorban, az aktív KHR státusz az osztrák hitelezőknél is (!) a hitelkérelem elutasítását vonja maga után, tehát KHR státuszáról ténylegesen meg kell győződnie. Ezt évente egy alkalommal ingyenesen lekérheti számlavezető bankjánál. Amennyiben nem szerepel a KHR rendszerben, akkor szívesen áttekinthetjük közösen lehetőségeket.

 • Hozzászólás hivatkozás Ternák Gabriella 2014. szeptember 18., csütörtök 10:24 Írta: Ternák Gabriella

  T. Cím!
  Balatonlellei ingatlan lakáshitel kiváltásához lenne szükségem hitelre. Az ingatlan minimum 15 000 000 Ft-ot ér. 9 000 000 Ft-ért lehetne kiváltani a korábbi hitelt. A ház és a hitel a testvérem nevén van, ezzel a hitellel a nevemre kerülne. Bejelentett munkahelyem van, viszont lehetséges, hogy szerepelek a KHR listán. Van lehetőség 9 000 000 Ft-nak megfelelő Euro alapú osztrák hitel felvételére?
  Válaszukat előre is megköszönöm.
  Üdvözlettel: Ternák Gabriella

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Bizonytalan...

ingatlana forgalmi értékében?
Kérje munkatársunk segítségét!

Kattinson ide!

Szavazás

Segítsen tovább tökéletesíteni weblapunk, cserébe ajándékkal jutalmazzuk!

Szavazok!

Hírlevél

E - Valutaváltó

Mit váltunk:
Mennyit:
Mire váltunk:
Eredmény:

Teszt

Teszt