Bejelentkezés

fp-icons2fp-icons2-fb

MENÜPONTOK

ad1

Áthidaló hitel

Mi is az áthidaló hitel?

Áthidaló hitelkonstrukciók már több éve jelen vannak a hitelezési piacon, de csak kevesen ismerik ezen termékeket.

Az áthidaló hitel egy olyan köztes idő intervallumot hivatott kiküszöbölni, amely meglévő ingatlanunk eladása és a leendő ingatlan megvásárlása között alakul ki. Előfordulhat, hogy egy ún. alkalmi vétel lehetősége miatt azonnal lépni szeretnénk az ingatlan vásárlásban, viszont addig nem tudunk, amíg a meglévőt nem értékesítettük.. Ahhoz pedig, hogy a „legjobb” eladási árat alkudjuk ki, az esetek nagy többségében időre van szükség ( főleg manapság), ugyanakkor eközben a megvásárolandó, ún. alkalmi vételi lehetőségünk „ elúszhat”…

Ilyen és ehhez hasonló esetekre fejlesztették ki a bankok az áthidaló kölcsönt, amellyel megvásárolható az „új” ingatlan, miközben időt nyerünk a régi értékesítésére. Amint eladtuk meglévő ingatlanunkat, a bejövő pénzből az áthidaló hitel visszafizethető.

Ennél a konstrukciónál a bank mind a meglévő, mind pedig a vásárolni kívánt ingatlant is megterheli !

Az áthidaló hitel futamideje maximum két év lehet.
Az áthidaló hitel sajátossága, hogy a futamidő alatt általában nem kell havi törlesztőrészletet fizetni (vagy csak kamatot), de eközben folyamatosan növekedhet a tartozás összege.  A hitel visszafizetésére csak a meglévő ingatlan értékesítésekor, vagy a futamidő lejártával ( max. 2 év) kerül sor.

A hitel közvetlenül a kiválasztott ingatlan megvásárlásához kapcsolódik, tehát a hitel folyósításához már aláírt és a bank által elfogadott adásvételi szerződés kell.
A meglévő ingatlan értékesítésekor megeshet, hogy annak eladási ára nem fedezi a teljes tartozást, vagy éppen nem sikerül 2 év alatt értékesítenünk az ingatlanunkat, ez esetekben a fennmaradó összeg automatikusan szabad felhasználású hitellé alakul át!

Az „új” ingatlan részleges vagy teljes vételárára lehet hitelt igényelni. Természetesen, megfelelő értékű jövedelem igazolása és önállóan forgalomképes, likvid fedezet(ek) szükséges az igényléshez .

Az áthidaló kölcsön kizárólag Magyarország területén található ingatlanok vásárlására fordítható .

5 érv, hogy miért javasoljuk?

  1. Megvásárolhatja a kinézett ingatlant anélkül, hogy kapkodva próbálná eladni meglévő ingatlanát.
  2. Ne szalassza el – a lehet, hogy soha vissza nem térő- ingatlanvásárlási lehetőséget .
  3. Értékesítse korrekt áron meglévő ingatlanát (ne kelljen sürgősen, és emiatt a piaci ára alatt eladni azt).
  4. Spórolja meg az albérlet költségét, melyet fizetnie kellene a régi ingatlanból való kiköltözés és az újba való beköltözés között.
  5. Amennyiben talál olyan befektetést, vagy van egy olyan cége amely nagyobb hozamot hoz, mint a hitel kamata, érdemes a pénzét cégében vagy befektetéseiben hagyni és a kiválasztott ingatlant hitelből megvásárolni. ( ebben is tudunk segíteni Önnek!)

Érdemes az ingatlan kiválasztása után rögtön konzultálnia munkatársunkkal és egyeztetni a vásárlás és a hitelügyintézés folyamatát, mivel sok fontos dokumentumot a bank elvárásainak megfelelően kell elkészülnie (pl. értékbecslés, adásvételi szerződés, munkáltatói igazolás).

Klikkeljen és kérje díjmentes ajánlatunkat!

 

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Bizonytalan...

ingatlana forgalmi értékében?
Kérje munkatársunk segítségét!

Kattinson ide!

Szavazás

Segítsen tovább tökéletesíteni weblapunk, cserébe ajándékkal jutalmazzuk!

Szavazok!

Hírlevél

E - Valutaváltó

Mit váltunk:
Mennyit:
Mire váltunk:
Eredmény:

Teszt

Teszt