Bejelentkezés

fp-icons2fp-icons2-fb

MENÜPONTOK

ad1

Életbiztosítással kombinált hitelek

Manapság a pénzintézetek már nem csak az ún. „ klasszikus”, más néven, annuitásos törlesztési módú, lakáscélú, vagy szabad felhasználású jelzáloghiteleket kínálják, hanem ezek megtakarítással – életbiztosítással - kombinált típusát is.

Felhívjuk azonban a figyelmét arra, hogy mielőtt a végső döntést meghozná egy hiteligénylés során és egy életbiztosítással kombinált hitel mellett tenné le voksát, körültekintően tájékozódjon , mert ezen termékeket kizárólag egy meghatározott ügyféltípus számára, valamint konkrétan,ill. pontosan definiált hitelcélokra javasoljuk!

Mi a jelzáloghitel megtakarítással történő kombináció lényege?

A megtakarítási termékekkel kombinált jelzáloghitelek lényege, hogy a hitel mellett párhuzamosan fut egy rendszeres megtakarítás is, mely magtakarításban képződik a hitel tőketartozásának egy része vagy akár az egésze. A megtakarítás hozama akár meg is haladhatja a visszafizetendő tőke összegét is, mely által konkrét nyereség realizálható.

Hogyan működik?

Az életbiztosítással kombinált jelzáloghitelek fő sajátossága , hogy Ön a hitelfelvétellel egy időben egy életbiztosítási szerződést is elindít (vagy egy meglévő életbiztosítást von be).
Amíg tart az életbiztosítás megtakarítási időszaka, addig Ön a Bank felé havi gyakorisággal csak kamatot fizet, míg az amúgy Bank felé fizetendő tőkerészt az életbiztosításba, megtakarításként fizeti meg. Azaz mondhatni, hogy minden befektetéssel kombinált jelzáloghitel türelmi idővel kezdődik

A megtakarítási időszak lejártával az életbiztosítási szerződésben összegyűlt megtakarítást a hitel tőkerészének törlesztésére kell fordítani. Amennyiben a megtakarítás egyenlő, vagy meghaladja a tőke összegét, akkor a hitel megszűnik.
Amennyiben az előtörlesztés után marad még fennálló tőketartozás, az hagyományos módon kerül törlesztésre a futamidő végéig.

Az életbiztosítás tartama alatt Önnek természetesen egy biztosítási védelmet is kap, mely védelmi szolgáltatás szintje, mértéke függ attól, hogy Ön mit választott.

 Az életbiztosítási díját a felvett hitel összege, futamideje, a konkrét konstrukció fajtája, és az igénylő demográfiai adatai (életkor, nem, egészségügyi állapot), továbbá az életbiztosítási védelem szintje határozza meg.

Az életbiztosítással kombinált hitelek előnyei

 • Nem csupán az induló törlesztő részlet lehet kedvezőbb, hanem az életbiztosításnak köszönhetően betegségből vagy balesetből eredően bekövetkező tragédia esetén családja anyagi biztonságáról is gondoskodhat
 • A kamatot a hitelfelvevő a banknak fizeti, ugyanakkor a tőke egy befektetési jellegű életbiztosításban gyűlik
 • Az életbiztosítással kombinált hitel futamidejétől függően a 10., 15. illetve a 20. évben előtörlesztés történik, vagyis a megtakarított teljes összeg átutalásra kerül a pénzintézetnek. Így az aktuális tőketartozás lecsökken a betörlesztett összeggel
 • Az életbiztosítással kombinált hitelek esetén akár kedvezőbb kondíciók, alacsonyabb kamat és THM érhető el
 • Egy konstrukción belül hozzájut hitelhez, biztosításhoz és befektetéshez is
 • Ha a biztosítás futamideje legalább 10 év, akkor az elért hozam után nem kell kamatadót fizetni
 • Lehetőség van a befektetéssel nagyobb hozamot elérni, mint amennyi a hitel kamata.
 • A befektetési számlájára a havi törlesztésen felül eszközölhet eseti, plusz befizetéseket is
 • Lehetőség van többféle típusú és kockázatú befektetés között választani attól függően, hogy milyen távra tervez és mennyire kockázattűrő
 • Lehetősége van akár a hitel futamidejét lerövidíteni
 • Olyan befektetési alapokba helyezhet el pénzt, amelyekre csak ilyen konstrukciókon belül van mód.

Milyen típusú hitelek kombinálhatók?

Mind a piaci kamatozású lakáshitelek, mind a szabad felhasználású hitelek kombinálhatók.

Az államilag támogatott lakáscélú hitelek kombinációjára nincs lehetőség.

Kérje, most díjmentes tájékoztatónkat akár személyesen is kollegáinktól, hogy a lehető legkedvezőbb döntést hozhassa meg!

Ajánlatot kérek !

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Bizonytalan...

ingatlana forgalmi értékében?
Kérje munkatársunk segítségét!

Kattinson ide!

Szavazás

Segítsen tovább tökéletesíteni weblapunk, cserébe ajándékkal jutalmazzuk!

Szavazok!

Hírlevél

E - Valutaváltó

Mit váltunk:
Mennyit:
Mire váltunk:
Eredmény:

Teszt

Teszt