VÍRUSOK by Bálint Misu on Prezi

Fergek sulinet

Nyálkával írta a legősibb féreg saját történetét [origo] Az 1,2 milliárd éves kőzetben látható mászásnyomok valószínűleg egy ősi féregtől származnak.

fergek sulinet gyermekek parazitainak megelőző kezelése

Ha valóban így van, akkor ez a kövület a többsejtű állatvilág megjelenésének legrégibb bizonyítéka. A néhány centiméteres hosszúságban követhető nyomok körülbelül 1 mm szélesek.

Parazit BOTFLY ÚTOČÍ!!!

A nyomok egyik vége kiszélesedek, ami azt sugallja, hogy fergek sulinet is hagyta őket, nyugalmi állapotában terebélyesebb volt, mint mozgás közben akárcsak egy mai földigiliszta. A Science E szerint ugyanis a többsejtű fergek sulinet csak a fergek sulinet vége felé, mintegy millió éve jelentek meg a tengerekben, hogy aztán mintegy millió évvel ezelőtt ugrásszerű fejlődésnek induljanak az ekkor lejátszódó földtörténeti eseményeket kambriumi robbanásként szokták emlegetni, mivel az összes fontos állatcsoport ekkor jelent meg hirtelen az őslénytani anyagban.

fergek sulinet

Ausztráliában most olyan életnyomokat fedeztek fel egy ősi homokkőben a délnyugat-ausztráliai Stirling Range formáció anyagábanamelyek ennél sokkal távolabbra helyezhetik a többsejtű állatok megjelenését a földtörténet során. A felfedezők szerint ugyanis a nyomokat egy ősi, féregszerű állat hagyta maga után, miközben a tengerfenék laza homokján mászott ennek összecementálódásával alakult ki később a homokkő, amely aztán szárazra került.

helminthosporium levél folt a kukorica

A kőzetté válásban a lény váladéka is segíthetett "a férgek váladékukkal írják saját sztorijukat" - mondta a kutatócsoport egyik tagja. Ha valóban egy többsejtű állatról van szó, akkor sem túl valószínű, hogy a mai férgek ősét tisztelhetjük benne.

virusok férgek kemprogramok hogy mentsük el a férgeket az emberektől

Sokkal inkább egy olyan "evolúciós próbálkozás" lehetett, amelynek kudarca után Fergek sulinet Anyánk még sok millió évig "gondolkodhatott" fergek sulinet, hogyan kellene a többsejtű állatokat "rendesen kifejleszteni". Számos kutató szerint valószínűbb magyarázatnak tűnik, hogy a nyomokat olyan egysejtű szervezetek "csapatának" tulajdoníthatjuk, amelyek összehangoltan mozogtak az aljzaton.

Ennek ellenére megállapítható, hogy eddig ez a legígéretesebb kövület azon elméletek mellett, melyek szerint a többsejtű állatok már jóval korábban megjelentek a Földön.

féreg pollockban

Fletcher, and Neal J. McNaughton - Science May 10 Korábban az [origo]-ban:.

fergek sulinet a parazita test hatékony tisztításának módjai