Parazita gombával kártevők ellen | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál

Parazita mustar, Életünk és vérünk a parazitáké?

Ezzel összhangban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a biológiai készítmények.

hogyan lehet megelozni a fergeket

Ismerkedjünk meg ezekkel a védekezési lehetőségekkel, hogy azokat magunk is alkalmazhassuk. Ráadásul drágábbak is a hasonló rendeltetésű kémiai szereknél, viszont kevésbé károsak.

Hét szívesen látott rovar a kertben

Fehérpenészes rothadás A talajlakó gombák elleni védekezés nem kis fejfájást okozott és okoz a parazita mustar. A szklerotinás vagy fehérpenészes rothadás főleg a hajtatásban termesztett paprika, paradicsom, uborka egyik legelterjedtebb betegsége. A megbetegedést a Sclerotinia nemzetségbe tartozó talajlakó gombák váltják ki.

parazita készítmények kertészkedéshez

Ez a polifág gomba szinte minden kétszikű lágyszárú növényt képes megfertőzni. A növény szárát, leveleit, virágát és a termését támadja.

parazita mustar vastagbél méregtelenítő Szingapúrban

Járványos fellépése esetén óriási gazdasági károkat okoz. A hajtatott kultúrákban a legnagyobb veszteséget okozó károsítók közé tartozik.

Alap tisztítókúra - bélférgek, baktériumok, vírusok, gombák ellen

A fogékony szántóföldi növények pl. A kórokozó képletei a talajban áttelelő parazita mustar formában sokáig megmaradnak.

gyógyszerek felnőttek helminthiasisának megelőzésére

A szklerotiniás megbetegedés elleni küzdelemben csak nagyon drága vegyszereket lehet felhasználni, s ezek környezetvédelmi szempontból erősen kifogásolhatóak. Ugyanakkor a fertőzött talajok mentesítése, fertőtlenítése a növényállomány permetezéses védelme általában csak részleges tüneti kezelést biztosít.

Ötven évig kutatták A legtöbb fejlett országban már regisztrálták azt a biopreparátumot, amelyet a tudósok 50 év alatt fejlesztették ki. A Contans WG biológiai gombaölő szer hatóanyaga a Coniothyrium minitans hiperparazita gomba.

Fonálférgek a növényvédelemben

A talajban megtámadja és elpusztítja a Szklerotinia fajok gombaképleteit, így megszünteti a betegség elsődleges forrását. A fehérrothadás áttelelő képletei 7—8 évig életképesek a talajban, így a Contans WG egyszerű, de ugyanakkor nagyon hatékony biológiai talajfertőtlenítést biztosít.

Jótékony hatása három évvel az alkalmazás után is érezhető.

hemoparasites nevek

A szkleróciumok felélésére specializálódott Coniothyrium minitans parazitagomba termőtalajainkban természetes módon is előfordul és nagy szerepe van a Sclerotinia kitartó képletei számának természetes csökkentésében.

A Contans WG alkalmazásával a talajban előforduló hiperparazita gomba mennyiségét növeljük meg olyan szintre, hogy annak jótékony hatása már a kezelt növénykultúrában mérhető eredményt adjon, így nem kell megvárni a természetben csak sok év alatt lezajló szklerócium lebontási folyamatot.

A készítmények egyetlen hibája, hogy csak a Sclerotinia gombafajok ellen hatékony. Gyakorlatilag olyan hajtatóházakban, ahol régebbtől és rendszeresen termesztenek fogékony zöldségeket, ott minden évben előjön parazita mustar fehérpenészes fertőzés nagy terméskiesést okozva a gyermekek paraziták elleni gyógyszerek. A Contans WG parazita mustar azonban nemcsak a fóliasátrakban, hanem a szabadföldi termesztésben, a kertekben és a szántóföldeken is kitűnően fel lehet használni.

You are here

A kijuttatott Coniothyrium minitans inokulum ugyanis a talajban nem pusztul el még akkor sem, ha jelentős fertőzés hiánya miatt hatását nem látjuk az adott évben. Sőt akár szaporodhat is egészen addig, amíg Sclerotinia szklerócium kitartó képletei találhatók a kezelt területen.

a trichinózis fertőző betegség paraziták a víz gesztenyeben

Ez a tény nagyon fontos tényező a jövőre nézve, hiszen voltaképpen egy ártalmatlan biológiai készítménnyel védekezünk az egyik legsúlyosabb növénybetegség ellen. A Contans WG biológiai gombaölő szer használatát több uniós országokban, így például Csehországban is, államilag támogatják.

Account Options

Parazita mustar szerző növényvédelmi szaktanácsadó Támogassa az ujszo. Jövőnkről, biztonságunkról, egészégünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.

Scapa de Purici ( Afide) cu un insecticid facut in casa!

A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek. Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása.

Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk. Ezért parazita mustar olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo. Számítunk Önökre!

Önök is számíthatnak ránk! Paraziták elleni kezelés támogatna bennünket, kattintson erre a linkre!