Parazitológiai Kutatócsoport – Állatorvostudományi Egyetem

Paraziták kutatása. A szúnyoginvázió és a madármalária kutatása megmutatja, hogy mivel jár a klímaváltozás

Tartalom

  Ettől is rettegni kell - Veszélyes parazitákat terjesztenek a vándorló állatok agrarszektor.

  paraziták kutatása

  Ezzel azonban jelentősen növelik a különböző fertőző betegségek terjedésének lehetőségét, amelyekkel a szarvasmarha, a sertés, a kecske és a juh is megfertőződhet. A nagy mennyiségű parazitát hordozó paraziták kutatása állatok nagy kockázatot jelentenek az emberekre is, akik a háziasított állatok húsának elfogyasztásával komoly betegségeket kaphatnak el.

  hogyan lehet megvedeni magat a férgektől hogyan gyűjtsük széklet az enterobiosishoz

  Több milliárd állat vándorol át évente a világ egyik pontjáról a másikra, miközben rengeteg parazitával találkoznak és hordozzákazokat egyik területről a másikra. Egy kutatócsoport a patás állatokra összpontosítva — szarvas, rénszarvas, gnú, antilop és gazella — kutatást végzett, amelyben megállapította, hogy azok az állatok, amelyek nagyobb távolságokat tesznek meg évről évre, több parazita fajjal fertőződnek meg.

  Mi vár a magyar agráriumra ban és azután?

  helminták emberek megelőzésére hozzájárulás az enterobiosishoz

  Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat ban?

  paraziták kutatása

  Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.