Bejelentkezés

fp-icons2fp-icons2-fb

MENÜPONTOK

ad1

Vállalatértékelés, Pénzügyi átvilágítás

jegyzet2

Vállalatértékelés

Vállalatok, projektek tervezett értékesítésekor, megvásárlásakor, társaságok átalakulásakor szükség van a vállalatok értékének, illetve a tulajdonosi tőke értékének meghatározására.

Egy vállalkozás tulajdonrészei, illetve az azokat megtestesítő értékpapírok értékének meghatározására a nemzetközi értékelési gyakorlatban az adott társaság által a jövőben termelt pénzáramlásokon alapuló módszerek használata terjedt el (DCF). Ezen túlmenően a cégérték meghatározható összehasonlító tőkepiaci adatok alapján és ú.n. költség alapú értékelési módszerrel.

A vállalat és a tulajdonosi tőke értékének meghatározásakor az értékelés céljának megfelelő értékelési módszert alkalmazunk a társaság tulajdonosaival és menedzsmentjével egyeztetve.

Pénzügyi átvilágítás

Vállalatok felvásárlása, tulajdonosi ellenőrzések megvalósítása során a befektető, illetve a tulajdonos kockázatának csökkentése érdekében szükséges a társaság tevékenységének, pénzügyi eredményének, jövedelmezőségének átvilágítása, annak érdekében, hogy a befektetők, tulajdonosok valós képet kapjanak a céltársaságok működéséről.

A pénzügyi átvilágítás során megvizsgáljuk, ellenőrizzük a társaság eszközállományát és kötelezettségeit, külön figyelmet fordítva a mérlegen kívüli kötelezettségekre, várható veszteségekre. Az eredményesség, jövedelmezőség elemzése, ellenőrzése során kiszűrjük a bevételekkel és ráfordításokkal kapcsolatos egyedi tételeket. Az átvilágítás eredményeként normalizált eredményességet, normalizált EBITDA értéket állapítunk meg, amely a társaság tényleges eredménytermelő képességét mutatja.

Az átvilágítási jelentés tartalmazza a társaság legfontosabb pénzügyi, működési kockázatait.

Ajánlatot kérek!

 

 

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.

Bizonytalan...

ingatlana forgalmi értékében?
Kérje munkatársunk segítségét!

Kattinson ide!

Szavazás

Segítsen tovább tökéletesíteni weblapunk, cserébe ajándékkal jutalmazzuk!

Szavazok!

Hírlevél

E - Valutaváltó

Mit váltunk:
Mennyit:
Mire váltunk:
Eredmény:

Teszt

Teszt