Tartalomjegyzék

Hangya hangyák

Négy egyszerű praktika a hangyák távol tartásához

Négy egyszerű praktika a hangyák távol tartásához A legnagyobb probléma ezekkel a rovarokkal, hogy valahol és valahogyan mindig bejutnak a lakásba. Összegyűjtöttünk néhány egyszerűen elkészíthető természetes hangyairtó szer receptet.

Megkerestük a legjobb házi praktikákat, amelyekkel hatásosan védekezhetünk a hangyák ellen. Minden, amire szükségünk lesz, megtalálható a konyhánkban és a háztartásunkban, és semmilyen erős, mérgező vegyszert nem kell használnunk a kártevők elpusztításához.

Kapcsolat A hangya, a hangyák biológiájáról Formicidae A hangyák kis termetű, hártyás szárnyú rovarok, testhosszuk igen gyakran csak mm. Potrohuk a torral nyélen át bütyökkel ízesül.

Fahéj vagy fahéjolaj - 1 evőkanál fahéj vagy csepp fahéjolaj - 1 csésze víz hangya hangyák vatta csomók Míg a fahéj édes illatát a legtöbb ember szereti és kellemesnek találja, a hangyák ki nem állhatják. Keverjük össze a vizet a fahéjjal vagy a fahéjolajjal, és dobáljunk az oldatba vatta csomókat.

hangya hangyák teniosis klinikai ajánlások

Hagyjuk, hogy a vattacsomók jól megszívják magukat a keverékkel, majd töröljük le a vattával azokat a részeket ahol a hangyák a leginkább jelen hangya hangyák, vagy ahol vonulni szoktak. Ha tudjuk, hogy általában honnan érkeznek a hangyák, akkor érdemes ezeken a helyeken a keverékkel átáztatott vattacsomókból hagyni néhányat.

A hangya, a hangyák biológiájáról (Formicidae)

Szódabikarbóna - 1 evőkanál porcukor - 1 evőkanál szódabikarbóna Meglepő lehet, hogy cukrot is használhatunk a hangyák távoltartására, amikor köztudott, hogy ezek a rovarok nagyon szeretik az édes ízeket. Nos, ezzel a módszerrel nem elriasztjuk őket, hanem először odacsalogatjuk, majd csak ezután pusztítjuk el a kártevőket.

Támogass te is! A Nesomyrmex hafahafa nevű madagaszkári hangya fején látható kinövések Csősz Sándort a punkok taréjára emlékeztették. Ezért is nevezte így el ezt az új, általa felfedezett fajt: az N.

Keverjük össze a cukrot hangya hangyák a szódabikarbónát és szórjuk rá a hangyákra, vagy csak azokra a helyekre, ahol általában meg szoktak jelenni. A hangyák ugyanis az édes íz miatt megeszik majd a keveréket, a cukorral együtt azonban a szódabikarbónát is elfogyasztják, ami viszont káros rájuk és elpusztítja őket.

Citrom - negyed csésze víz - 10 csepp illóolaj Ez a keverék nem csak elriasztja a hangyákat, de cserébe kellemes illatot és citrusos frissességet hagy maga után az otthonunkban.

Lehet, hogy a pesszimistáknak van igazuk, mert amikor az optimisták diadalmasan mutatják, "tessék, nemhiába spréztünk és poroztunk hónapokon át, végül csak elfogytak", a pesszimista a falinaptárra bök: bocsesz, szeptember vége van, ilyenkor visszahúzódnak maguktól is. A hangya egyik fő érdekessége, hogy bizonyos fajok esetén akár több millió, igen kis területre szorult állat ellátását kell megoldania.

A hangyák nem szeretik a citrom savas illatát, emiatt menekülni fognak előle. Ez a megoldás azért lehet szimpatikus, mert nemcsak környezetkímélő, de organikus is.

bél pattanások pattanások

Csak keverjük össze a három alapanyagot, és töröljük át vele azokat a felületeket ahol a hangyák vannak, vagy általában előfordulnak. Érdemes rendszeresen ismételni, és újra alkalmazni ezt a módszert, hogy tényeg távol tartsuk vele a hangyákat és eredményes legyen a védekezés.

hangya hangyák

hangya hangyák Ecet - negyed csésze fehér ecet - 10 csepp illóolaj Ahogy a citromos módszernél is láthattuk, a hangyák nem kedvelik a savasságot és a savas dolgokat.

Ahhoz, hogy távol tartsuk őket, keverjük össze a hangya hangyák, a fehér ecetet és az illóolajat. A hangyák biztosan azonnal elmenekülnek majd a szag miatt.

  • Féregtabletta széles spektrumú emberek számára
  • A hangyák világa | Pannon Enciklopédia | Kézikönyvtár
  • Rendszerint három formája jelenik meg egy fajon belül: a szárnyas hím, a szárnyas nőstény és a szárnyatlan munkás.
  • Bélfergesseg terhesseg alatt
  • Az organizmusok ezt parazitáljak
  • Fekete férgek a gyermek ürülékében
  • Gombákkal és vírusokkal számolnák fel a kilométer hosszú európai hangyavárat - Qubit
  • 13 tuti tipp, amivel örökre száműzheted a hangyákat az otthonodból - HelloVidék

Néhány hangya hangyák ismételjük meg folyamatosan a permetezést az állatokra és a vonulási útvonalukra egyaránt. Így biztosan ott marad majd a kellemetlen szag, amely elriasztja az állatokat.