Dr. Pintér Miklós: Orvosi helminthológia

Helminthology folyóirat

Született: Szomolány, Pozsony vármegye Meghalt: Budapest Temetés: Pálffy József uradalmi állatorvosa, Spacek Mária. Iskola Helminthology folyóirat nagyszombati érseki főgimnáziumban éretts. Az MTA tagja l.

Lista exportálása irodalomjegyzékként

Életút Az Állatorvosi Főiskola ösztöndíjas gyakornoka —az I. A bécsi Állatorvosi Főiskola Kórbonctani Tanszéke tanársegéde Az American—Hungarian Foundation cseretanáraként a madisoni állami mezőgazdasági főiskolán tanított és kutatott —majd hazatérése után a Corn Borer Investigation magyarországi budapesti laboratóriumának vezetője — Az Állatorvosi Főiskolán a parazitológia c.

Az Állatorvos-tudományi Főiskola, ill.

Helminthology folyóirat.

Tudományos pályafutásának kezdetén faunisztikai és rendszertani kérdésekkel foglalkozott, értékesek a magyarországi kullancsfaunára vonatkozó nevezéktani és rendszertani írásai, ill. Később érdeklődése a magyarországi élősködő fauna biológiájának rendszertani kérdései felé fordult; alapvetően új eredményeket ért el a hazai haszonállatok élősködőinek rendszertani, biológiai, patológiai és terápiai kutatása és az ellenük való védekezés irányelveinek kidolgozása terén.

Cambridge University Press - Agriculture Collection

Legjelentősebb eredményeit azonban a helminthology folyóirat területén érte el, amelynek nemzetközileg is elismert szaktekintélyévé vált. Részben munkatársaival együtt fényt helminthology folyóirat a házinyúlban, a juhban és többféle baromfiban élősködő coccidiumfaj, a Prosthoginimus cuneatus, a Saciola hepatica és több fonálféregfaj biológiájára.

Vizsgálataival lerakta a gazdaállat—élősködő egységes rendszerszemlélet, valamint a parazitózisok, ill.

miután a helminták megjelent férgek

Nagy fontosságúak — a részben munkatársaival folytatott — proplazmózis- paramphistonum- és fasciosis-kutatásai is. Budapesten Országút, II.

Központi Könyvtár - Folyóirat katalógus

Sírját — csiszolatlan mészkő síremlék — a A helminták a legjobbak az emberek számára Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította ben. Születésének Gödöllőn, halálának Munkásságát Kassai Tibor — dolgozta fel Kotlán Sándor élete és munkássága, Levelezését, kéziratai egy részét az Állatorvos-tudományi Könyvtár és Levéltár őrzi a Nyitott Levéltárak — Kutatók Éjszakája programon belül kiállítást rendeztek hagyatékából, helminthology folyóirat.

Gyűjteményét és különlenyomatait a Magyar Helminthology folyóirat Múzeum Parazitológia Gyűjteményének ajándékozta ban megsemmisült. A washingtoni Helmintológiai Társasága lengyel Parazitológiai Társasága szovjet Helmintológiai Társaság t. Elismerés Az Állatorvos-tudományi Főiskola t.

ÖNÉLETRAJZ. dr. Szőke Gergely László. Pécsi Tudományegyetem Adatvédelmi felelős

Kossuth-díjHutÿra Ferenc-emlékérem Szerkesztés Az Állatorvosi Lapok —ill. Az Acta Veterinaria főszerkesztője — A Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből szerkesztője — Főbb művei F. Schwanner Jenővel. Állatorvosi Lapok, Adatok a hazai kullancsfauna ismeretéhez.

helminthology folyóirat giardia reproduccion asexual

Állattani Közlemények, Adatok a lovakban élősködő Strongylidák ismeretéhez. Állatorvosi Lapok, Adatok a budapesti Állatkert élősködő faunájának ismeretéhez.

Uj Idők Lexikona 11-12. French - Herczegh (Budapest, 1938)

Madarakban előforduló élősködők. A jávai kígyó élősködői. A Természet, Új-guineai madár-cestodák. Állattani Közlemények, Fonálférgek okozta szemgyulladások. Állatorvosi Lapok, Ritka fonálféreg okozta megbetegedés óriáskígyóban. Raisits Emillel. A Természet, A fonálférgek fejlődésére vonatkozó újabb felfedezések kórtani jelentőségéről.

Parazitológiai honlapok

Állatorvosi Lapok, Hazai és külföldi kullancsokról. A Természet, A trichinosis legújabb esete hazánkban.

Állatorvosi Lapok, A baromfiak köszvénye. Chandler, W. Journal of American Veterinary Medical Helminthology folyóirat, Hyostrongylus rubidus — Hassal és Stiles — mint a sertések gócos gyomorgyulladásának előidézője.

Helmintológia

Hirt Gézával. Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, A baromfiak mételyek okozta petevezeték-gyulladása. Állatorvosi Lapok, A trichinózis.

helminthology folyóirat mint hogy pillantást vegyen a gyermekre

Szilády Zoltánnal. Természettudományi Közlöny, Kísérletes vizsgálatok a csigák — Limnaea-fajok — irtására vonatkozólag.

Helmintológia – Állatorvostudományi Egyetem

Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, Az ember szőrtüszőatkája. Természettudományi Közlöny, A pulykák entero-hepatitis infectiosájáról — blackhead.

Állatorvosi Lapok, A juhok coccidiosisának okozói egy új faj kapcsán. Mócsy Jánossal és Vajda Tódorral. Állatorvosi Lapok, Az óvantag irtása.

  1. Cambridge University Press - Agriculture Collection | SZIE Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár
  2. Parazitológiai honlapok - Hungarovet Tudásbázis
  3. Hatékony gyógyszer férgek férfiak számára felnőtteknél
  4. "Kassai Tibor" - Országos Dokumentumellátó Rendszer Kereső
  5. A ZMNE KLHTK TUDOMÁNYOS
  6. Kerek féreg nő és férfi megjelenése

Győrffy Istvánnal. Természettudományi Közlöny, A szárnyas baromfi fertőző és parasitás betegségei.

féregtabletta széles spektrumú emberek számára vérparaziták kezelése az emberekben

Manninger Rezsővel. Állatorvosi Kézikönyvtár. A Magyar Országos Állatorvosi Egyesület kiadványa. Orosz Dániellel. Állatorvosi Lapok, Ollulanus okozta gastritis hypertophicans sertésben.

Kapcsolódó irások:

Mócsy Jánossal. Állatorvosi Lapok, Állattani jegyzet. Tóth Lajos. Parasitology, Gyakorlati útmutatás a háziállatok belső élősködőinek klinikai kimutatásához. Állatorvosi Lapok, — Strongyloides-tanulmányok.