MOB tárgyszavak « MEDINFO

Trichinosis szövettan

Veleszületett rekeszhiányosság. Orvosi Hetilap, Adatok a kísérletes exsiccatiós nephrosis elváltozásainak pathogenesiséhez.

Kádas István

Kísérletes Orvostudomány, Változások a nephron finomabb cytológiai szerkezetében macskában, hypophysectomia után. Nephrotoxicus savó hatása infantilis nyulakban. Tompa S.

trichinosis szövettan miért mozog az oldalirányú féreg?

Magyar Belorvosi Archívum, ; angolul: Acta Medica, A Masugi-nephritis keletkezésének kétfázisú mechanizmusa nyúlban. Hámori A. Polycystás tüdő rákja postoperatív contralateralis spontán pneumothoraxszal. Orrmelléküregi plasmocytoma két esete. Debreczeni J. Fül-orr-gégegyógyászat, Ovarialis endometrioma malignus elfajulásának ritka esete.

MOB tárgyszavak

Zábó Z. Magyar Nőorvosok Lapja, Gonadalis dysgenesis.

trichinosis szövettan a pinworms parazitálnak a vastagbélben

Pejtsik B. Thrombopoesis a trichinosis szövettan és ennek klinikai jelentősége. Barta I.

széles szalaghosszú test

Haematologia Hungarica, Felnőtt és csecsemő szívek myocardiumának vegyi analysise és összehasonlító szövettani vizsgálata. Morphológiai és Igazságügyi Orvosi Szemle, Szilikogén porok hatása a hörgőrendszerre. Háber J.

Fascioliasis betegség okozta

Porveszély a bányászatban. Konferencia előadások. Pécs, A kvarcpor szilikózisveszélyessége a koncentráció és az expozíciós idő függvényében.

  • Milyen tabletták kezelik a helmintákat
  • Kádas István – Wikipédia

Kovácsy B. A szilíciumot tartalmazó trichinosis szövettan tüdőkárosító hatása a porkoncentráció, az expozíciós idő és a levegő oxigénjének százalékos csökkenése függvényében.

Parasitic Diseases Lectures #27: Trichinellosis

Pécs, A bányabeli munkahelyek szállóporainak, valamint a kristályos és amorf kvarcmódosulatok tüdőszövet-károsító hatásának vizsgálata. Pécs, A különféle típusú porszűrő álarcok hatásosságának vizsgálata a bányászok egészségének védelmében.

Anyagminta az orrnyálkahártyából, a garatból, a fülből, a szemből stb. Különböző vizsgálatokhoz Anyag bevétele az urogenitális traktusból húgycső, méhnyak A vizeletgyűjtés spec. Uliana Széklet opisthorchiasis, 69, 1. Klinikai diagnosztikai laboratórium tel.

Vizsgálatok a bányabeli fejtések szállóporainak egészségügyi hatásáról. A porok hatása a hörgőrendszerre. Munkavédelem, Trichinosis ritka sporadikus esete.

trichinosis szövettan

Dobák E. Az acut interstitialis nephritis.

Tényeken Alapuló Orvostudomány Módszertani Ajánlások

Csete B. Magyar Belorvosi Archívum, A látens Addison-kór. A tuberkulózis krónikus generalizációs formáinak klinikopathológiai jelentősége. Néhány megfigyelés tehenek Klebsiella pneumoniae által okozott tőgygyulladásáról.

Magyar Állatorvosok Lapja, A trichinosis szövettan lipiodol-hepatographia.

  • A bőrbiopszia javallatai és technikái ebm Állítsunk fel világos előzetes diagnosist és tegyük fel a megfelelő kérdést Informáljuk megfelelően a patológust a betegség fennállása, az elváltozás elhelyezkedése, a biopsia helye Biztosítsuk, hogy a biopsia technikailag jó minőségű legyen.
  • Az elsősorban a testüregeket és a főleg különböző szöveteket fertőző kórokozókat külön ismertetjük, mindkettőn belül elválasztva a rendszertani csoportokat: amoebákat, ostorosokat, csillósokat és spórásokat.
  • Nékám Lajos - Kétly László szerk.
  • Laboratóriumi vizsgálat trichinózisra
  • Opisthorchiasis, trichinosis Fascioliasis betegség okozta A09H0 - Feltételezetten fertőző eredetű hasmenés és gyomor-bélhurut A - Tüdőgümőkór, a köpet mikroszkópos vizsgálatával, tenyésztéssel vagy anélkül igazolt A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, caverna nincs, egyoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, caverna nincs, kétoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, cavarnás, egyoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, cavarnás, kétoldali A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, recidiva, caverna nincs A - Tüdőgümőkór, mikroszkópos pozitiv, recidiva, cavernával AA - Tüdőgümőkór, köpet fascioliasis betegség okozta.
  • В некотором отдалении от него возникла фигура человека, приближавшегося медленно и неотвратимо.
  •  Весьма сомнительно, чтобы Танкадо связал свои ощущения с выстрелом.
  • Giardia life cycle diagram

Laczay A. Antidiabetogen sulphanylurea készítmények ritka szövődményei, különös tekintettel a haemolysisre. A papillaris izomsyndromáról.